De WijnSpijs wandeling komt op 3 juni 2018 naar Leeuwarden! Deze culinaire ontdekkingstocht wordt door heel Nederland georganiseerd en komt één tot twee keer per jaar naar een stad.

Het doel van de WijnSpijs Wandeling is om verschillende restaurants in je omgeving te ontdekken en ondertussen te kunnen genieten van een leuke wandeling. Gemiddeld worden er tijdens de wandeling 6 tot 7 restaurants bezocht. In Leeuwarden zullen er dit jaar 6 restaurants deelnemen.

Het evenement vindt plaats op zondag 3 juni en duurt van 12:00 tot 17:00 uur. Je kunt geheel in eigen gezelschap deze tocht maken en je hoeft je dus ook niet aan te passen aan het tempo van je mede-lopers. Ieder restaurant zal een gerecht serveren met daarbij een passende wijn. Mochten er bepaalde (dieet)wensen zijn dan kunnen deze tijdens het bestellen van de kaarten worden doorgegeven.

Deelnemende restaurants

Roast
De specialiteit van Roast is ‘De Kip van het spit’. Hiernaast is er een kleine maar gevarieerde kaart beschikbaar.

Restaurant Wannee
Restaurant Wannee staat voor cultuur, natuur, gezond, kwaliteit en waarde en dit komt ook zeker terug in de gerechten.

Grand Café Post-Plaza
Naast het Hotel biedt Post-Plaza een indrukwekkend Grand Café in het hartje van Leeuwarden. Het stadshotel kent haar eigen identiteit en karakter, het Grand Café doet daar nog even een niveautje culinaire kwaliteit bovenop.

Restaurant Us Heit
Restaurant Us Heit is aangekleed met een sterk oog voor detail. Aan de muur oude meesters, lange witte kaarsen op tafel en prachtige bordjes!

Proefverlof
Bij Proefverlof kun je genieten van puur en lokaal eten op een erg bijzondere plek, namelijk in de oude gevangenis van Leeuwarden!

Brasserie Oranje / Van Buren
Mooie klassieke gerechten met een Friese invloed, de specialiteit van Brasserie Oranje!

Kaarten WijnSpijs Wandeling Leeuwarden

De kaarten voor de culinaire wandeling kunnen besteld worden via de website van De WijnSpijs Wandeling. De kosten hiervan bedragen €55,- per persoon.

Het aangeven van allergieën en voorkeuren kan tijdens het bestellen. Ook kun je je kaarten koppelen aan de kaarten van bijvoorbeeld een vriend of vriendin die zich al heeft aangemeld zodat jullie samen kunnen lopen. Als kers op de taart kun je ook nog een voorkeur geven aan het restaurant waar je het liefst zou willen starten en eindigen. Bij de bestelling zul je de kaarten evenals een route beschrijving ontvangen.

Wees er snel bij want er worden maximaal 400 kaarten verkocht! Blijf op de hoogte en meld je aan via het evenement op Facebook!