In de Sint Jacobsstraat is Nørd gevestigd, een geheel nieuw concept in de binnenstad van Leeuwarden. Combinaties tussen een koffiezaak en een winkel is iets wat men tot nu toe vaak kent vanuit de randstad. Toch is het centrum van Leeuwarden sinds kort ook zo’n concept store rijker. Een zogenaamde concept store is niet zomaar een winkel, het verkopen van producten staat hier namelijk niet alleen centraal. Waar het vooral om draait is de inrichting en het assortiment dat bij een bepaalde lifestyle of soms zelfs bij een bepaald thema past.

Lifestyle, dat is een van de eerste woorden dat in je op komt als je Nørd binnenstapt. Het stilistische uiterlijk in combinatie met de geur van vers gemalen koffie is van een geheel ander level. Ben je ook zo uitgekeken op de koffie (to-go’s) uit een automaat? Geen probleem, vanaf nu haal je echt goede koffie (to-go’s) in de Sint Jacobsstraat!

Maar naast een heerlijke kop koffie kun je er ook zeker uit de voeten als je opzoek bent naar leuke interieur items. Van accessoires tot planten en van boeken tot het ontzettende leuke eigen merk Suussies. Over dit eigen merk gaan we natuurlijk niet te veel verklappen, behalve dan dat het zelfs internationaal ontzettend goed in de smaak valt.

Nørd conceptstore Leeuwarden
Foto via Nørd
Nørd conceptstore Leeuwarden
Foto via Nørd

 

Maar Nørd, hoe spreken we dat eigenlijk uit?

Veel mensen zullen denken dat het ‘noord’ of ‘noorden’ betekent. De gedachte hierachter is ook wel een klein beetje toepasselijk omdat de enthousiaste eigenaren vanuit Amsterdam naar het noorden zijn verhuisd. Echter is de letterlijke vertaling van Nørd: nerd. Ja echt, het is Deens voor nerd. En zo spreek je het ook uit! Waarom deze naam? Omdat het leuk klinkt, grappig is én dus een beetje twee betekenissen heeft!

Al met al, een super leuke en hippe hotspot met heel veel toevoeging aan de binnenstad! Na de volgende kleine maar oh zo leuke sneakpeak raden we vooral aan om binnenkort een kijkje te gaan nemen bij Nørd:

Nørd conceptstore Leeuwarden
Foto via Nørd
Nørd conceptstore Leeuwarden
Foto via Nørd

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie en updates over Nørd conceptstore, kijk eens op de website of volg Nørd via instagram!

Adres
Sint Jacobsstraat 15 8911HR Leeuwarden

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 08:30 – 17:30
Woensdag 08:30 – 17:30
Donderdag 08:30 – 17:30
Vrijdag 08:30 – 17:30
Zaterdag 08:30 – 17:30
Mooie Zondag 13:00 – 17:00