Misschien ken je het boerenijs van Margje 24 al van de ijsbus die regelmatig verschijnt op verschillende evenementen in Leeuwarden zoals Psy-Fy en Welcome to the Village. Niet? Dat is helemaal niet erg want vanaf nu kun je hier voor op de Harlingersingel terecht! Het 100% ambachtelijk boerenijs wordt gemaakt van de melk van eigen koeien van het melkveebedrijf in Workum.

Boerderij-ijs in de stad?

Ja zeker en wel met de volgende reden; na het verkopen van het ambachtelijk boerenijs in De IJssaloon in Workum en met de ijsbus werd het tijd om een stap richting de stad te zetten. De eigenaren streven ernaar om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van de unieke smaak van boerenijs. Naast het eten van een echt Fries ijsje kun je genieten van het uitzicht op de Oldehove én kun je leren over de boerderij.

De educatieve hoek

De ijssalon is zogezegd het uithangbord voor de melkveehouderij in Workum en is als het ware de connectie tussen het platteland en de stad. Omdat er veel mensen onbekend zijn met de boerderij en het boerenleven kun je hier bij Margje 24 over leren. Zo kun je bijvoorbeeld via livebeelden een kijkje nemen bij de koeien in de stal, je kunt er leren hoe het ambachtelijke boerenijs wordt gemaakt en wat het geheim achter de smaak hiervan is. Een ontzettend leuke manier waarop educatie en horeca bij elkaar worden gebracht.

Het ijs assortiment van Margje 24

Waarschijnlijk het aller belangrijkste voor de ijsliefhebbers onder ons: met welke smaken kunnen we bij Margje 24 een torenhoog hoorntje scheppen? In de ijssalon is er de keuze uit onder andere de volgende ambachtelijke smaken: aardbeienijs, bananenijs, caramelijs, advocaatijs, boerenjongensijs, cookiesijs, stracciatellaijs, hazelnootijs, chocoladeijs en vanilleijs. Ook zijn er een aantal bijzondere smaken zoals Red Velvet en Lemon Pie.

IJssalon Margje 24
De IJsbus
IJssalon Margje 24
Het ijs assortiment

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes via de website van Margje 24 of volg ze op social media!

Adres
Harlingersingel 5, Leeuwarden

Openingstijden

Maandag 11:00 – 20:00
Dinsdag 11:00 – 20:00
Woensdag 11:00 – 20:00
Donderdag 11:00 – 20:00
Vrijdag 11:00 – 20:00
Zaterdag 11:00 – 20:00
Zondag 12:00 – 18:00