Sinds afgelopen april is de gloednieuwe Stadsoase van Leeuwarden geopend. De stadsoase bevindt zich in het voormalige Aegongebouw, tegenover het centraal station. Je kunt er een kopje koffie drinken, unieke hebbedingetjes kopen en informatie krijgen over projecten van Leeuwarden-Fryslân 2018. Vorige week is daar nog iets bijgekomen, namelijk een biergarten gerund door Podium Asteriks.

Biergarten als broedplaats

Ieder weekend t/m half september kun je in de tuin van de Stadsoase genieten van de pop-up biergarten. Podium Asteriks maakt, in opdracht van Leeuwarden-Fryslân 2018, iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 14:00 uur programma. De biergarten is niet alleen gericht op de borrel maar vooral ook op een zogenaamde broedplaats voor de bloeiende, creatieve sector gericht op popcultuur. Het doel van de creatieve plek is ontmoeten, bekijken en samenwerken. Een plek hiervoor ontbreekt tot nog toe in Leeuwarden, maar het is ontzettend belangrijk voor de stimulans van innovatie in de popcultuur.

Muziek

Nee, géén Duitse schlager zoals in een echte biergarten maar velen malen beter: een geheel eigen programma. Voor het volledige en up-to-date programma kun je het beste de Facebook van Stadsoase in de gaten houden. ’s Middags is het vooral lekker ‘chill’ en ’s avonds gaat het echte programma los en mogen de voetjes van de vloer.

Vrijmibo in de Stadsoase

De komende vrijdagen kun je dus voor de wekelijkse Vrijmibo prima vertoeven in de biergarten. Doe je niet aan de vrijmibo maar zin in een lekker biertje in het weekend? Dan ben je op zaterdag en zondag ook van harte welkom! Let wel goed op, het is een pop-up die duurt t/m 16 september dus helaas is het niet blijvend.

Openingstijden
Vrijdag van 14.00 tot 00.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 00.00 uur
Zondag van 14.00 tot 21.00 uur