Het allereerste (en enige) hostel van Leeuwarden is er niet zomaar één: in het Alibi Hostel kun je overnachten in een cel. Deze cellen zijn niet zomaar gefabriceerd, de locatie van het hostel is namelijk in de oude gevangenis van Leeuwarden, de Blokhuispoort.

De gevangenis ligt erg centraal gelegen in het centrum van Leeuwarden. Het hostel bevindt zich op de 1e en 2e verdieping van de H-vleugel. Ook in de gevangenis is er genoeg te doen. Zo kun je er uiteten of een drankje drinken bij verschillende horeca gelegenheden, een boek lenen uit de bibliotheek of zelfs naar een concert gaan.


Verschillende slaapcellen

Alibi Hostel
Slaapzaal

Slaapzaal
De slaapzaal kan gebruikt worden voor groepsovernachtingen maar ook als je alleen reist is dit een zeer geschikte optie. Ondanks het delen van de zaal, heb je toch een eigen bed die je met een gordijn kunt afsluiten zodat je alsnog privacy hebt. Ieder bed is voorzien van een lampje en een stopcontact. Ook zijn er kluisjes aanwezig.

 

2 persoons cel (privé)

2 Persoons cel (privé)
De 2 persoons cellen zijn voorzien van een stapelbed, maar deze kunnen op basis van beschikbaarheid ook als twee losse bedden gebruikt worden. Ieder bed heeft een eigen bedlampje en een stopcontact. De kamer is daarnaast ingericht met een klein bureau. De sanitaire voorzieningen zijn op de gang.

 

Alibi Hostel
Luxe 2 persoons cel

Luxe 2 persoons cel (privé)
De luxe cellen zijn ingericht met twee eenpersoons boxprings. Op verzoek kunnen deze natuurlijk ook apart van elkaar geplaatst worden. Ieder bed heeft een eigen lamp en stopcontact. De kamer is voorzien van een klein bureau en heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

 

Alibi Hostel
4 persoons cel (privé/gedeeld)

4 persoons cel (privé/gedeeld)
De 4 persoons cellen zijn iets ruimer opgezet en zijn voorzien van twee stapelbedden. Eventueel zijn er ook babybedjes voor deze kamer beschikbaar, aangezien de kamers ideaal zijn voor gezinnen. Ook hebben de kamers een klein bureau met stoel. De sanitaire voorzieningen bevinden zich op de gang.

 


In het hostel zelf zijn er natuurlijk ook faciliteiten zoals de gemeenschappelijke ruimte, oftewel de bar. Hier wordt onder andere ’s ochtends het ontbijt geserveerd maar je kunt er ook terecht voor een hapje en drankje. Daarnaast is er ook een lounge, een boekenbank en zelfs een gemeenschappelijke keuken.

Ook kun je overal in het hostel gebruik maken van de Wi-Fi verbinding. Ga je er liever even op uit? Alibi Hostel heeft een eigen fietsen verhuur waar je al vanaf €5 per dag een fiets kunt huren.

Altijd al eens willen overnachten in een cel? Boeken kan via de website van Alibi Hostel.

Adres
Alibi Hostel Leeuwarden
Blokhuisplein 40
8911LJ Leeuwarden