Op zaterdag 24 en zondag 25 maart vond het openingsweekend van het Afsluitdijk Wadden Center plaats. Het Wadden Center bevindt zich bij Kornwerderzand en vertelt het verhaal van onder andere het UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee. Ook is er veel te leren over de vismigratierivier, het IJsselmeer en de vernieuwde maar vooral toekomstbestendige Afsluitdijk.

Het Afsluitdijk Wadden Center is zeker geen simpel informatiecentrum. Men kan alle onderdelen interactief beleven waardoor de Afsluitdijk en Kornwerderzand bezienswaardig zijn. Daarnaast is het ook nog eens het perfecte startpunt wanneer je een bezoek wilt brengen aan het Kazemattenmuseum dat zich iets verderop bevindt.

In de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân, Culturele Hoofdstad 2018
is Kornwerderzand bovendien één van de belangrijkste poorten naar Fryslân
– Afsluitdijk Wadden Center

Exposities en tentoonstellingen

De interactieve beleving van het Afsluitdijk Wadden Center wordt onder andere ondersteund door de exposities en tentoonstellingen die worden aangeboden. Natuurlijk is hier ook een hoofdthema bij aanwezig: het (over)leven van de Nederlanders in de Delta. Hierbij kan men een kijkje nemen in het verleden maar er is ook veel informatie gericht op de toekomst van de klimaatverandering en de zeespiegelstijging.

Tot en met 1 juni 2018 kan men ook genieten van een tijdelijke tentoonstelling: de werkkamer van Ingenieur Cornelis Lely. Dhr. Lely was de grondlegger van de Zuiderzeewerken en tevens de ontwerper van de afsluitdijk.

Eten, drinken en een onweerstaanbaar uitzicht

Aan horeca ontbreekt ook zeker niets. Met zicht op het mooie IJsselmeer kan men genieten van een hapje en een drankje in horecagelegenheid SKOM. Natuurlijk hierbij ook een klein kijkje bij Afsluitdijk Wadden Center:

Afsluitdijk Wadden Center
Foto via Afsluitdijk Wadden Center
Afsluitdijk Wadden Center
Foto via Afsluitdijk Wadden Center

 

 

Kosten
De expositie is gratis toegankelijk

Adres
Afsluitdijk 1c 8752 TP Kornwerderzand

Openingstijden
Dagelijks van 10:00 – 18:00 uur (laatste toegang om 17:00 uur)
Na 18:00 uur geopend voor groepen op afspraak